گروه روانشناسی عمومی


رشته روان­شناسی (Psychology)، یک رشته کاربردی است که رفتار و فرآیندهای ذهنی انسان را بر اساس یافته‌­های علمی و تحقیقات مطالعه می­‌کند. به بیان دیگر، روان­شناسی، علمی است که به بررسی رفتار انسان‌­ها در ارتباط با محیط اطراف خود و تفاوت رفتارها می‌­پردازد. بنابراین، هدف اصلی رشته روان­شناسی، بررسی وضعیت­‌های مختلف انسان در مواجهه با مسائل مختلفی است که در زندگی برای وی پیش می‌­آید.
زمینه‎‌­های تخصصی و تحقیقاتی رشته روان­شناسی:
روان­شناسی بالینی، روان­شناسی تربیتی، روان­شناسی صنعتی-سازمانی، روان­شناسی رشد، روان­شناسی آزمودن (روان‌سنجی)، روان­شناسی اجتماعی، روان­شناسی شخصیت، روان­شناسی کودکان استثنایی، روان­شناسی زیست ­شناختی، روان­شناسی سلامت، روان­شناسی مدیریت، روان­شناسی بهره­وری، روان­شناسی کارکنان، روان­شناسی محیط­‌نگر، روان­شناسی کار، روان­شناسی قوم­‌شناسی، روان­شناسی قانون.
ادامه تحصیل در رشته روان­شناسی:
در حال حاضر امکان ادامه تحصیل تا عالی‌­ترین سطح (مقطع دکتری) در این رشته در داخل کشور وجود دارد. گرایش­‌های این رشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی عبارت است از: روان­شناسی عمومی، روان­شناسی بالینی، روان­شناسی بالینی کودک و نوجوان، روان­شناسی صنعتی-سازمانی، روان­شناسی کودکان استثنایی، روان‌سنجی، روان­شناسی اسلامی (مثبت­‌گرا)، روان­شناسی سلامت، روان­شناسی تربیتی، علوم اعصاب شناختی. رشته روان­شناسی عمومی یکی از گرایش­‌های این مجموعه است که نسبت به گرایش­‌های دیگر، ظرفیت پذیرش بالاتری را به­ خود اختصاص داده است و با مسائلی همچون رفتار، رشد، هوش، حافظه، یادگیری، انگیزه، هیجان، بهنجاری و نابهنجاری و رفتارهای اجتماعی، سروکار دارد.
بازار کار و زمینه‌های اشتغال دانش‌­آموختگان رشته روان­شناسی:
فارغ التحصیلان دارای مدرک کارشناسی این رشته می­توانند در سازمان‌­های بهزیستی، نیروی انتظامی، مراکز توانبخشی، کلینیک­های تخصصی، بیمارستان­‌ها، شهرداری‌­ها، مراکز مشاوره، مدارس و مهدکودک­‌ها مشغول به کار شوند و افراد با تجربه بیشتر می‌­توانند به عنوان برنامه­‌ریزی نیروی انسانی، مسئول منابع انسانی، مسئول تحقیق و توسعه منابع انسانی، مسئول آموزش و مسئول گزینش نیروها مشغول به کار شوند. همچنین، برخی از فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته که شرایط و سرمایه کافی را داشته باشند، می­‌توانند برای خود، مطب یا کلینیک روان­شناسی، راه اندازی کنند و به کار درمان مشکلات فردی، خانوادگی، تحصیلی، شغلی، بین فردی، زناشوئی و پژوهش‌های روان­شناختی و خدمات روان­شناسی در مراکز بهزیستی و بهداشت روانی بپردازند.
تاریخچه رشته روان­شناسی در دانشگاه اردکان:
گروه روان‌شناسی دانشگاه اردکان، فعالیت خود را در سال 1388، با تأسیس رشته روان­شناسی در مقطع کارشناسی، با هدف اختصاصی تربیت افراد با مفاهیم و اصول نظری و عملی روش‌های پژوهش در علم روان­شناسی و فراگیری مهارت‌های حرفه‌ای در این شاخه، آغاز نمود. با گذشت زمان و با هدف توسعه گروه روان‌شناسی، در سال 1392، رشته روان‌شناسی عمومی در مقطع کارشناسی ‌ارشد راه‌اندازی شد. این گروه با 5 عضو هیأت علمی، مشغول فعالیت‌های علمی می‌باشد.

اعضای گروه:

  •  دکتر حمیدرضا آریانپور (استادیار)
  • دکتر راضیه جماعتی اردکانی (مربی)
  • دکتر آزاده چوب فروش زاده (دانشیار)
  • دکتر شکوفه متقی دستنائی (استادیار)
  • دکتر عذرا محمدپناه اردکان (دانشیار)
دكتر شكوفه متقی دستنائی
مدیر گروه‌ روانشناسی عمومی، هیأت علمی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
مرتبه علمی: استادیار
رشته تخصصی: روانشناسی عمومی
پست الکترونیک:  mottaghi@ardakan.ac.ir

حمیدرضا آریانپور
مرتبه علمی: استادیار رشته تخصصی: روانشناسی تربیتی
پست الکترونیک: hamidaryanpour@ardakan.ac.ir
  
راضیه جماعتی اردکانی
مرتبه علمی: مربی رشته تخصصی:  روانشناسی تربیتی
پست الکترونیک: ​​​​​​​jamaati@ardakan.ac.ir
  
آزاده چوب فروش زاده
مرتبه علمی: دانشیار رشته تخصصی: روانشناسی عمومی
پست الکترونیک: azadechoobforoush@ardakan .ac.ir
  
عذرا محمدپناه اردکان
مرتبه علمی: دانشیار رشته تخصصی: روانشناسی 
پست الکترونیک:                  azramohammadpanah@ardakan .ac.ir
  

دروس ارائه شده

گرایش‌ها و مقاطع تحصیلی