معرفی


 معرفی دانشکده فنی و مهندسی

«دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اردکان» با هدف تربیت نیروهای متخصص و کارآمد در حوزه‌های مختلف فنی و مهندسی، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ آغاز نموده است. هم اکنون طیف وسیعی از دانشجویان در رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی برق و علوم مهندسی در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند. هر یک از این بخش‌ها با ارائه برنامه‌های آموزشی جامع و پژوهش‌های پیشرفته، به دانشجویان امکان می‌دهد تا با آخرین فناوری‌ها و روش‌های نوین علمی آشنا شوند. این دانشکده، مأموریت خود را «ارائه هدفمند خدمات آموزشی، پژوهشی و فناوری و اجتماعی» در ابعاد ذيل می‌داند:

  • تربیت نیروی انسانی مومن، متعهد، متخصص و کارآفرین

  • پاسخگویی به نیازهای دانشی، پژوهشی و مهارتی مورد نیاز

  • ایفای نقش موثر در نظام سیاست‌گذاری و جهت‌دهی

  • رشد علمی، فناوری و اجتماعی شهرستان اردکان

ظرفیت مهمترین خدمات پژوهشی و فناوری این دانشکده به شرح زیر است:

  • امکان ایجاد و توسعه مراکز رشد

  • امکان خدمات‌دهی پژوهشی متناسب با اولویت‌های توسعه‌ای منطقه (صنعت، معدن، انرژی خورشیدی، آب، فولاد، کاشی و سرامیک، شیشه و ...)

  • ارائه خدمات پژوهشی و فناوری در جهت توسعه و ارتقاء صنعت


ظرفیت مهمترین خدمات آموزشی این دانشکده به شرح زیر است:

  • امکان ارائه خدمات مهارت افزایی و تامین نیروی انسانی متخصص شهرستان

  • دارا بودن رشته های تحصیلی متناسب با تقاضای شهرستان، منطقه و استان

  • برخورداری از هیأت علمی متخصص، باتجربه، جوان و خدوم

مهمترین توانمندی­‌های دانشکده  فنی و مهندسی

  • وجود رشته­‌های پایه و اصلی مهندسی شامل مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی شیمی و علوم مهندسی
  • آمار پذیرش بالای دانش‌آموختگان این دانشکده در دوره‌­های تحصیلات تکمیلی
  • راه‌اندازی کلینیک ارتباط با صنعت برای بررسی چالش­‌های صنایع و رفع آنها با طرح‌­های پژوهشی
  • عضویت تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشکده در کارگروه‌­های تخصصی سازمان­‌ها و صنایع شهرستان و استان 
  • راه‌اندازی مرکز رشد و نوآوری جهت حضور موثرتر اعضاء در بحث تولید و خدمات دانش بنیان در حیطه تخصصی
  • وجود تجهیزات آزمایشگاهی  پیشرفته جهت ارائه خدمات مورد نیاز صنایع مختلف 
  • وجود اعضاء هیأت علمی با تخصص‌های کاربردی متنوع در حوزه­هایی مانند مخابرات ، مدیریت انرژی، پایش وضعیت ماشین‌آلات،  بهینه سازی و مدیریت پروژه و تولید ، ساخت و ساز و طرح­های عمرانی و و راه­‌سازی، سیستم­های پالایشگاهی، طراحی سیستم‌­های سیالاتی و تهویه مطبوع، ساخت و تولید، اتوماسیون صنعتی، بیوانفورماتیک و دیتاماینینگ، خلاقیت ذهنی و روش های آموزش نو و ...

تلاش مسئولین دانشگاه اردکان در راستای کیفی‌سازی آموزش با به‌کارگیری اساتید مجرب، استفاده از تجهیزات آموزشی و پژوهشی مدرن، ارائه امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسب، تأمین امکانات رفاه عمومی در کنار موقعیت جغرافیایی مطلوب دانشگاه به جهت دسترسی آسان از بسیاری از استان‌های کشور، سبب شده است تا رتبه و سطح علمی دانشجویان ورودی رشته‌های تحصیلی دانشکده فنی و مهندسی در سال‌های اخیر از ارتقاء کمی و کیفی چشمگیری برخوردار گردد.
با توجه به استقرار کارخانجات صنعتی متعدد در شهرستان اردکان، دانشکده فنی و مهندسی توانسته است با برقراری ارتباطات گسترده با صنایع و مراکز تحقیقاتی این شهرستان، امکان انجام پروژه‌های صنعتی و پژوهشی مشترک، انجام بازدیدهای علمی و برگزاری دوره‌های آموزشی را برای دانشجویان تسهیل و امکان برقراری ارتباط در قالب کارورزی و کارآموزی را فراهم آورد. این ارتباطات، علاوه بر افزایش تجربه و دانش عملی دانشجویان، زمینه‌ساز اشتغال و موفقیت حرفه‌ای آنان در آینده می‌باشد. تصویب آئین‌نامه‌های مرتبط با ارائه بازدیدهای علمی، فعالیت‌های مرکز کارآفرین و ارتباط با صنعت دانشگاه، برگزاری دوره‌های مهارتی برای دانشجویان نظیر نسیم کارآفرینی، تقویت مرکز رشد واحدهای فناور و ارائه فراخوان برای جذب دانشجویان و اساتید در حوزه‌های فنی و مهندسی، راه‌اندازی مرکز TMC به عنوان مرکز فعال مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در دانشکده فنی و مهندسی، جذب دانشجویان بورسیه صنعتی و موارد مشابه دیگر مؤید تلاش همکاران دانشکده فنی و مهندسی است. دانشکده فنی و مهندسی در حال حاضر دارای 36 عضو هیأت علمی، 742 دانشجو و  ۹۴۶ نفر دانش‌آموخته می‌باشد.
پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده فنی و مهندسی اولین بار در سال ۱۳۹۸ در رشته مهندسی شیمی گرایش ترموسنیتیک و کاتالیست انجام شده و در سال‌های اخیر ارائه دوره‌های کارشناسی ارشد رشته‌های دیگر نیز به خدمات این دانشکده افزوده شده است. در حال حاضر، دانشکده فنی و مهندسی علاوه بر رشته مهندسی شیمی (گرایش‌های ترموسنیتیک و کاتالیست و جداسازی)، در رشته‌های مهندسی مکانیک (گرایش‌های طراحی کاربردی و طراحی و تبدیل انرژی)، مهندسی صنایع (گرایش سیستم‌های تولید و خدمات)، مهندسی برق (گرایش سیستم قدرت) و مهندسی عمران (گرایش ژئوتکنیک)، در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد.
دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اردکان با بهره‌مندی از اعضای هیأت علمی مجرب و سایر یاوران علمی به دنبال پرورش نسل جدیدی از مهندسان و متخصصان است که با توانایی‌های علمی و عملی بالا، قادر به پاسخگویی به نیازهای روزافزون جامعه و صنعت باشند. از این رو، همواره تلاش شده است تا محیطی پویا، خلاق و الهام‌بخش را برای دانشجویان این دانشکده فراهم گردد.