مهندسی برق

«مهندسی برق» با وجود آن که از فنون جدید مهندسی است، در اندکی بیش از یک قرن سابقه خود، وسیع‌ترین کاربردها را در میان رشته های مهندسی یافته و امروزه کمتر ابزار، قطعه یا سیستمی را می‌توان یافت که فاقد قطعات الکتریکی یا الکترونیکی باشد. این رشته در مقطع کارشناسی با عنوان "مهندسی برق" (بدون ذکر گرایش) در دفترچه کنکور دانشجو می پذیرد و دانشجویان نیز با در مدرک خود با عنوان "مهندسی برق" (بدون ذکر گرایش) فارغ التحصیل می شوند. اما برای تعیین دروس تخصصی و اختیاری طبق چارت درسی از سال سوم به بعد باید بطور ضمنی گرایش تعیین گردد. در اکثر دانشگاه‌های ایران رشته مهندسی برق به چهار گرایش اصلی تقسیم می‌شود که عبارتند از : 1- مخابرات، 2- قدرت، 3- الکترونیک و 4- کنترل. البته گرایش مهندسی پزشکی (بیوالکتریک) و گرایش سیستم های دیجیتال نیز در برخی از دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود.
رشته‌ی مهندسی برق دانشگاه اردکان فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده‌ و از آن زمان تاکنون شاهد پیشرفت و توسعه زیادی بوده ‌است. در حال حاضر تنها گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی در این دانشگاه دایر بوده و امید است با توسعه جذب اعضای هیات علمی و دایر نمودن فضاهای آزمایشگاهی و کارگاهی در سال‌های آتی گرایش‌های دیگر این رشته نیز در دانشگاه افزوده گردد. عمده فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیات علمی این دانشگاه هم اکنون در زمینه پردازش آماری سیگنال، بکارگیری انواع روش های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق در پردازش انواع سیگنال ها، پردازش سیگنال های حیاتی و کاربرد آنها در تشخیص و درمان بیماری ها، پردازش گفتار، پردازش تصویر، شبیه سازی ادوات نیمه هادی، الکترونیک قدرت، ساخت انواع منابع تغذیه و کاربرد آنها در صنعت، اتوماسیون صنعتی، حفاظت و رله و ... می‌باشد.
هر چند مدت طولانی از زمان تاسیس گروه مهندسی برق در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه اردکان نمیگذرد، اما بر اساس سیاست های مدیران دانشگاه و اولویت دهی به ارائه آموزش های کیفی، این گروه توانسته است با اختصاص سرمایه قابل توجهی، آزمایشگاه و کارگاه های مورد نیاز گروه مهندسی برق را تجهیز و راه اندازی کند. این مهم در جهت رفع نیازهای دانشجویان برای کسب مهارتها در صنعت ضروری بوده و در بهینه سازی سطح کیفی آموزش تاثیر قابل توجهی دارد و باعث می شود دانشگاه اردکان در راستای تبدیل شدن به دانشگاه جامع، مهارت افزا و کارآفرین، رسالت اصلی خود را انجام دهد. این گروه با 6 عضو هیأت علمی مشغول فعالیت‌های علمی می‌باشد.
اعضای گروه:
  • دکتر هادی اولیا
  • دکتر محمدرضا برزگر بفرویی
  • دکتر محمدهادی زارع جمال آبادی
  • دکتر روح الله فضلی احمدآبادی
  • دکتر حسین کمالی اردکانی
  • دکتر هاجر مومنی

دکتر هاجر مومنی حجت‌آبادی
مدیر گروه مهندسی برق و عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی
مرتبه علمی:  استادیار گروه مهندسی برق
رشته تخصصی: مهندسی برق گرایش مخابرات
پست الکترونیک: h.momeni@ardakan.ac.ir


هادی اولیا
مرتبه علمی: استادیار، رشته تخصصی: مهندسی برق گرایش الکترونیک
پست الکترونیک: howlia@ardakan.ac.ir
.
محمدرضا برزگر بفرویی
مرتبه علمی: استادیار، رشته تخصصی: مهندسی برق گرایش قدرت
پست الکترونیک: m.barzegar@ardakan.ac.ir
.
محمد هادی زارع جمال آبادی
مرتبه علمی: استادیار، رشته تخصصی: مهندسی برق گرایش قدرت
پست الکترونیک: mhzare@ardakan.ac.ir
.
روح الله فضلی احمدآبادی
امرتبه علمی: استادیار، رشته تخصصی: مهندسی برق گرایش مخابرات
پست الکترونیک: rofazli@ardakan.ac.ir
.


حسین کمالی اردکانی
مرتبه علمی: استادیار، رشته تخصصی: مهندسی برق گرایش ...
پست الکترونیک: ...
.


گرایش‌ها و مقاطع تحصیلی