تاریخ:1399/10/04
حمایت مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر یزد از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی مرتبط با بادگیر
سرپرست مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر گفت: حمایت از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی، با هدف ترغیب دانشجویان دوره ارشد و دکتری به انجام تحقیقات در زمینه بادگیر و بهره‌مندی از ظرفیت‌های ‌پژوهشی آنان در اولویت برنامه‌های این مرکز است.
به گزارش روابط عمومی و امو بین الملل دانشگاه و به نقل ازروابط عمومی دانشگاه یزد، مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر مستقر در دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد (خانه مرتاض) فعالیت خود را از سال 1396 آغاز نموده و پس از یک سال با اخذ موافقت اصولی از شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی توانسته است به"مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر" وابسته به دانشگاه یزد ارتقا یابد. این مرکز تحقیقاتی در حال حاضر دارای دو گروه پژوهشی "فناوری بادگیر" و "معاصر سازی و تجاری سازی بادگیر" است.
دکتر سیده زینب عمادیان رضوی سرپرست مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر از اهداف حائز اهمیت ایجاد این مرکز تحقیقاتی را انتقال مستندات تاریخی فناوری بادگیر به سراسر دنیا و ترویج فرهنگ استفاده از تهویه طبیعی در کشور نام برد و گفت: این مرکز با بهره‌مندی از پژوهشگران دانشگاهی و برون دانشگاهی توانایی مشارکت در انجام طرح‌های پژوهشی و مطالعات مرتبط با تهویه طبیعی و کاهش مصرف انرژی سرمایشی در مقیاس ساختمان و شهر را داراست.
وی افزود: مجریان این طرح‌ها از پژوهشگران دانشگاهی و برون دانشگاهی هستند و با توجه به میان‌رشته‌ای بودن مباحث مرتبط با بادگیر و تهویه طبیعی دارای تخصص‌های متنوع اعم از معماری، مرمت و مکانیک و... هستند.
سرپرست مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر بیان داشت: حمایت از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی، جهت ترغیب دانشجویان دوره ارشد و دکتری به انجام تحقیقات در زمینه بادگیر و بهره‌مندی از ظرفیت‌های پژوهشی آنان از اولویت‌های این مرکز بوده و تعداد 5 پایان‌‌نامه تا به امروز مورد حمایت این مرکز قرار گرفته است.
وی توسعه ارتباطات و همکاری‌های جهانی را از اولویت‌های مرکز تحقیقات بادگیر در قالب فعالیت‌های بین‌المللی عنوان کرد و گفت: عقد تفاهم‌‌نامه با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان جهت "ثبت جهانی بادگیر به عنوان میراث ناملموس"، ایجاد "پایگاه جامع پژوهش‌های مرتبط با بادگیر" و تهیه "اطلس جامع بادگیرهای ایران" از دیگر موارد در دست اقدام این مرکز است.
جمع‌آوری فهرست عناوین منابع مطالعاتی انجام شده در ایران و جهان، عقد قرارداد با مجریان دارای صلاحیت جهت انجام پروژه‌های پژوهشی، برگزاری دوره‌های تخصصی و کارگاه‌های مرتبط با بادگیر و فناوری‌های آن، برگزاری همایش و نشست‌های تخصصی و پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی در زمینه بادگیر از وظایف این مرکز تحقیقاتی بشمار می‌آید.
دکتر عمادیان رضوی از دیگر اهداف مرکز تحقیقات بین‌المللی بادگیر را تلفیق فناوری و معماری در ساخت و ساز کشور، توسعه و بهبود فعالیت‌های پژوهشی برای حفظ، نگهداری و توسعه فناوری‌های بادگیر، برقراری همکاری‌های بین‌المللی پژوهشی، آموزشی و انتقال دانش و فناوری، کاربردی کردن پژوهش‌ها به منظور بهینه‌سازی بادگیرهای موجود، استفاده از فناوری بادگیر در معماری و شهرسازی معاصر، بازشناسی ارزش‌های فناوری بادگیرها و تعمق در روند شکل‌گیری آن نام برد.