تاریخ: 05 Jul 2023
تعداد بازدید: 4869

یکپارچه‌سازی سامانه‌ها و ارائه دریچه واحد فناوری برای ایده‌ها و نیازها از اهداف سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان)

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه اردکان، کارگاه دانش‌افزایی آشنایی با نظام ایده‌ها و نیازها (نان) موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید و اعضای هیات علمی از سراسر کشور به صورت ترکیبی حضوری و مجازی در دانشگاه اردکان برگزار شد.

در این جلسه توضیحات قابلیت‌های سامانه نظام ایده‌ها و نیازها توسط خانم مهندس فاطمه خلیفه، سرپرست نظام ایده‌ها و نیازها در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC، ارائه گردید. در این نشست خانم مهندس خلیفه با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر هدفدار کردن تحقیق در کشور و قرار دادن پژوهش‌ها در مسیر نیازهای کشور و برنامه تقدیمی دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی، راه اندازی سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) با همکاری معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف در سال ۱۴۰۰ به مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری ISC محول شده افزود، یکی از اهداف سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) یکپارچه‌سازی سامانه‌های موجود و ارائه دریچه واحد فناوری برای ایده‌ها و نیازهای کشور است. وی با بیان توضیحات مفصل در این خصوص به این موضوع اشاره نمودند که برای تحقق این هدف، ارتباط سامانه‌ای و خودکار سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) با دیگر سامانه‌ها ایجاد شده و با برخی دیگر در حال تکمیل است. سرپرست نظام ایده‌ها و نیازها در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام سوق دادن تحقیق و پژوهش در دانشگاه‌ها به سمت نیازهای کشور از طریق حمایت از پارساهای تقاضا محور را مطرح نمود و گفت، سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) بستری برای تعریف و انجام این نوع پارساها را فراهم نموده و طبق مصوبات وزارت عتف، مشوق هایی برای اعضای هیات علمی در نظر گرفته شده است.

در این نشست دکتر حجت شاهرخی نماینده نظام ایده‌ها و نیازها در معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به بیان بندهای قانونی، سیاست‌های کلان کشور و الزام و تکلیف دستگاه‌های اجرایی به ثبت نیازهای خود در سامانه مذکور پرداختند. وی افزود: تکلیف اجرای این سامانه مطابق مصوبات بالادستی بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری گذاشته شده است و بر اساس مصوبه «سیاست های ایجاد و ارتقاء سکوهای ملی تربیتی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری» شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت عتف لازم است در راستای انجام تحقیقات نیازمحور نسبت به احصاء و تعیین نیازها، ایده‌ها و توانمندی‌های کشور و یکپارچه‌سازی سامانه‌های موجود پژوهش، فناوری و نوآوری در حوزه مرتبط با نیازهای کشور، نظام ایده‌ها و نیازها (نان) را برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی کند. وی همچنین به تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوبه مجلس شورای اسلامی اشاره نمود که براساس آن دستگاه‌های اجرایی برای هزینه‌کرد یک درصد بودجه پژوهشی، لازم است که نیازهای پژوهشی خود را در سامانه نظام ایده ها و نیازها ثبت کنند که این اقدام یک شفافیت و اطلاع‌رسانی یکسانی را بین مجموعه‌های مختلف ایجاد خواهد کرد. دکتر شاهرخی به ماده ۱۸ آیین نامه حمایت از تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری که به طراحی و راه اندازی نظام ایده‌ها و نیازها (نان) توسط مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری اشاره شده است، پرداخت. همچنین این مقام مسئول به ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی (ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان) مصوب هیئت وزیران اشاره نمود که بر طبق آن کلیه دستگاه‌ها موظف به ثبت اطلاعات دستاوردهای پژوهشی موضوع این آیین نامه در سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) شده‌اند.

در ادامه این نشست، خانم آرزو صیادی کارشناس نظام ایده‌ها و نیازها به معرفی بخش‌های مختلف سامانه پرداختند. وی با اشاره به قابلیت های مختلف سامانه مذکور برای محققان، افزود: به دلیل تعدد سامانه‌ها و ساختار متفاوت اطلاع‌رسانی طرح‌های پژوهشی و فناوری و نیازهای کشور و لزوم ایجاد ساختاری توانمند و تعاملی، سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) به عنوان پنجره واحد نیاز و ایده شکل گرفته است.

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر احمد فتاحی اردکانی رئیس دانشگاه اردکان با تاکید بر اهمیت و جایگاه موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلامISC ، تداوم چنین جلساتی را در راستای دانش‌افزایی توصیه نمودند و از همکاران حوزه وزارت علوم و موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام که همکاری ارزشمندی در برپایی این جلسه داشتند، تقدیر نمود.

همچنین در ادامه دکتر بهزاد کفاش معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه، ضمن تشکر از همکاران حوزه وزارت و ISC که زحمت ارائه کارگاه را بر عهده داشتند از شرکت‌کنندگان و سایر همکاران تقدیر نموده و با تاکید بر اینکه سامانه نظام ایده‌ها و نیازها بستر مناسبی برای ایجاد ارتباط بین نیازهای جامعه و صنعت با محققان است، از همکاری ارزشمند همکاران دانشگاه اردکان درخصوص جذب دانشجوی استاد محور از طریق نیازهای این سامانه تشکر و قدردانی نمود.

در پایان این جلسه، اعضای هیأت علمی حاضر در نشست به بیان سوالات، دیدگاه‌ها، نظرات و مشغله‌های خود پرداخته و همکاران حوزه وزارت و موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام نیز نظرات خود را درخصوص بسیاری از آن دغدغه‌ها، مطرح نمودند.

فایل ارائه جلسه از اینجا قابل دانلود است.